Zwemmen in de plastic soup

2263
De Fighetti zwemshort is onder meer voorzien van zakken waar een waterdichte smartphone perfect in past. (Foto Fighetti)

Zwemmen in de plastic kon al langere tijd in zee, maar als het aan de makers van de Fighetti zwemshort ligt, kan het straks overal. Dit zwemshort is namelijk gemaakt van verzameld gerecycled plastic uit de oceanen.

De Nederlandse makers van de zwemshort deden er drie jaar over om tot de perfecte short te komen. Ze gingen ervoor naar Frankrijk, Portugal, Italië en India. De eerste versie was goed, maar niet goed genoeg. Want hij moest niet alleen in het water mooi staan, het moet de hele dag kunnen worden gedragen. ‘De meeste zwemshorts zijn echter niet comfortabel genoeg of hebben pinguïns erop. Fighetti shorts zijn ontworpen om de hele dag gedragen te worden. Zo hebben we de binnenvoering zo ontworpen dat jeuk wordt geminimaliseerd. Ook heeft onze short twee zakken met ritsen waar kostbaarheden in opgeborgen kunnen worden. De zakken zijn groot genoeg voor bijvoorbeeld een iPhone X.’

Een Fighetti zwemshort is te krijgen vanaf € 55.