Zware ochtendspits vanwege ongevallen

412

BADHOEVEDORP – Weggebruikers in het hele land krijgen maandagochtend te maken met lange files. Rond acht uur stond er al ruim 300 kilometer file. Dat is erg druk voor dat tijdstip. Oorzaak is het grote aantal aanrijdingen.

Minder files door gunstig weerOp verschillende plaatsen ging het mis, waardoor er lange files staan. Onder andere op de A1 (bij Amersfoort en Voorst), de A2 (bij Zaltbommel), de A4 (bij Hoogmade) en de A6 (bij Muiderberg) staan files langer dan 10 kilometer.
Alle rijstroken van de A59 Zonzeel – Oss werd afgesloten vanwege een aanrijding tussen Oosterhout en Raamsdonksveer. Verkeer kan alleen passeren via de vluchtstrook. Dat leverde acht kilometer file op met veel vertraging. Bij de aanrijding zijn twee personen gewond geraakt. De afsluiting duurt mogelijk nog tot 09.00 uur.

De verwachting is dat de files nog flink in lengte toenemen. Met dit tempo lijkt een piek van meer dan 400 kilometer waarschijnlijk. Dat betekent dan meteen een evenaring van de recordochtendspits van vorig jaar. In 2014 telde de drukste ochtendspits 401 kilometer file. (Bron: VID)

Volg de actuele fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief