Zware ochtendspits in zuiden vanwege veel ongelukken

606

In het zuiden van het land gebeurden maandagmorgen tijdens de spits veel ongevallen. Op de A27 in noordelijke richting gebeurde een kettingbotsing tussen zeven voertuigen. Tussen Noordeloos en Lexmond werd enige tijd de linkerrijstrook afgesloten.

Verderop gebeurde er bij Werkendam een ongeval tussen vier voertuigen. Hoewel de voertuigen op de vluchtstrook stonden, moest de rechterrijstrook wel worden afgesloten wat resulteerde in een file van dertien kilometer vanaf knooppunt Hooipolder. De vertraging op de A27 liep door de ongevallen flink op. Weggebruikers werd dan ook geadviseerd om te rijden over de A15 en de A2.

Zware ochtendspits in zuiden vanwege veel ongelukkenBij het knooppunt Batadorp gebeurde niet veel later een aanrijding tussen twee voertuigen. Ook daar stonden de voertuigen op de vluchtstrook. Een file kon niet worden voorkomen. En bij het knooppunt Empel zorgde een aanrijding tussen twee voertuigen voor twee afgesloten rijstroken tussen Rosmalen en het knooppunt Empel. Er ontstond vanaf Veghel vier kilometer file met een kwartier extra reistijd voor het doorgaande verkeer.

Omstreeks half acht  uur gebeurde er op de A67 van Venlo naar Eindhoven een aanrijding tussen twee voertuigen. Dit leverde bij Geldrop wel 6 kilometer file op, maar gelukkig raakte niemand gewond.

Bij Ravenstein gebeurde op de A50 van Arnhem naar Oss een aanrijding tussen vier auto’s. Dit leverde in beide richtingen gemiddeld vijftien kilometer file op. Verder gebeurde er bij het knooppunt Ten Esschen op de A76 van Geleen naar Aken een eenzijdig ongeval. Daar werd de linkerrijstrook enige tijd afgesloten met als gevolg een forse vertraging in zeven kilometer file.

Door alle aanrijdingen hebben we deze ochtend te maken gehad met een zware spits. Op het drukste moment stond er 302 kilometer file op de snelwegen. (Bron: VID/Foto: Politie Gorinchem)

Volg de fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief