Zwaargewonde matroos overlijdt

684

De matroos van een kraanschip die dinsdag bij de berging van een aan de grond gelopen Nederlandse koppelverband bij Lorchhausen op de Rijn zwaargewond raakte, is vrijdagavond in een ziekenhuis in Frankfurt overleden. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt.

Dode en zwaargewonde bij berging koppelverband op RijnHet koppelverband liep maandag vast, waarna de Rijn tussen Bingen en St. Goar tijdelijk werd gestremd. Tijdens de berging raakte de matroos zwaargewond aan zijn hoofd toen een touw knapte waarmee het koppelverband en het kraanschip met elkaar waren verbonden.

Woensdag werd ook nog een man aan boord van een schip van een van de bergers onwel en overleed. Een toegesnelde arts kon niets meer doen voor de 68-jarige man.

Geen schade
Het koppelverband van 180 meter uit Zwijndrecht was met 5.300 ton kolen onderweg van Amsterdam naar Mannheim. Toen het door een ander schip werd opgelopen, liep het uit de vaargeul en liep het vast. Dinsdag werd een deel van de kolen uit het schip gehaald. Omdat het koppelverband geen schade had, kon het woensdag in de middag zelf verder varen in de richting van Mannheim. De Rijn werd rond één uur weer helemaal vrijgegeven voor de scheepvaart. (Bron: Presseportal)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter