Zwaar transportschip White Marlin van Dockwise in de vaart

1113

PAPENDRECHT – Tijdens een feestelijke ceremonie in de Chinese havenstad Guangzhou is onlangs het halfafzinkbare schip White Marlin van Dockwise gedoopt. Na de ceremonie vaart het schip voor zwaar zeetransport af naar Singapore voor haar eerste transport van twee boorplatforms die in Abu Dhabi worden gelost.

Zwaar transportschip White Marlin van Dockwise in de vaartHet schip heeft een totale lengte van 216 meter en een breedte van 63 meter. Met een laadvermogen van 72.000 ton versterkt de White Marlin als type I-vaartuig de leidende positie van Dockwise aan de bovenkant van de markt voor zwaar droog zeetransport.

De grootste

De Vanguard van Dockwise blijft ook na de doop van de White Marlin het grootste halfafzinkbare zware ladingschip ter wereld. De anguard heeft een laadvermogen van ruim 110.000 ton, en een dek zonder boeg met een vrije oppervlakte van 275 bij 70 meter. Omdat het schip geen omhoogstekende boeg of conventionele opbouw op het voorschip heeft, kan de lading zowel aan de voorkant als de achterkant uitsteken. Het schip werd in februari 2013 in de vaart genomen.

Sleephopper

Vorige maand vond eveneens de doop van de sleephopperzuiger Freeway plaats in de haven naast het hoofdkantoor van Boskalis in Papendrecht. Het schip is inmiddels aan het werk op haar eerste opdracht in het Verenigd Koninkrijk.

De Freeway is de vierde in een serie van sleephopperzuigers met een capaciteit van 4.500 kubieke meter die Boskalis de afgelopen jaren heeft gebouwd. Het vaartuig is zeer geschikt voor werkzaamheden in ondiep water, waaronder havenonderhoud en kustbeschermingsprojecten. (Bron: Boskalis)

Zwaar transportschip White Marlin van Dockwise in de vaart

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief