Zusterschepen MOL Comfort uit de vaart

877

Reder Mitsui O.S.K. Lines (MOL) haalt de zes zusterschepen van de gebroken MOL Comfort uit de vaart. MOL neemt deze maatregel omdat het nog een tijd kan duren voordat de oorzaak van het breken van de MOL Comfort bekend is.

Voor de zes zusterschepen nam MOL al maatregelen om de belasting op de romp te verminderen. Dit zijn de MOL Creation, MOL Charisma, MOL Celebration, MOL Courage, MOL Competence en Geknakte Mol Comfort drijft nog altijdde MOL Commitment. En hoewel de schepen voldoen aan alle veiligheidseisen, gaat MOL toch de komende tijd de romp twee keer zo sterk maken. Daarvoor haalt MOL de schepen uit de verschillende diensten.

Breken
De MOL Comfort van Mitsui O.S.K. Lines brak maandag 17 juni op de Indische Oceaan onderweg van Singapore naar Jeddah. Het weer was slecht. Door nog onbekende oorzaak knakte het schip midscheeps en stroomde water binnen. Het achterste deel is inmiddels gezonken.

De 26 bemanningsleden, 11 Russen, 1 Oekraïner en 14 Filippijnen, sprongen in de reddingsboten. Ze werden allemaal gered door passerende schepen. Het was volgens de rederij toen onmogelijk nog op eigen kracht verder te varen.

De MOL Comfort heeft een capaciteit van 7.041 teu. Het schip is in 2008 gebouwd en vaart onder de vlag van de Bahama’s.

Meer nieuws over de MOL Comfort