Zuid-Holland stelt busbanen open voor vrachtverkeer

357

De busbanen op de N206 en N207 worden aan het einde van de zomer permanent opengesteld voor het vrachtverkeer. Dat is besloten door Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland.

Zuid-Holland stelt busbanen open voor vrachtverkeerDit besluit volgt op een proef die de provincie het afgelopen jaar hield. Tijdens deze proef werden vrachtauto’s toegelaten op de busbanen op de N206 tussen de aansluiting met de A4 en Leiden – Lammenschansplein en de N207 tussen de Kruisweg N446 en Alphen aan den Rijn- Eisenhowerlaan.

Ook zijn er in maart en april van dit jaar metingen verricht op de twee provinciale wegen. Daaruit bleek dat vrachtverkeer beter doorstroomt en chauffeurs het prettig vinden om een eigen strook ter beschikking te hebben. Op alle trajecten is de gemiddelde rittijd voor de bus gelijk gebleven. Dat geldt ook voor het overige verkeer.

Verstandig
Verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) vinden dit een verstandig besluit omdat het tijdwinst oplevert voor het goederenvervoer, zonder dat het de doorstroming van het overige verkeer belemmert.

EVO en TLN zullen er bij de provincie op aandringen om vergelijkbare proeven op andere provinciale wegen met busbanen te doen.

twitter