Zuid-Holland investeert 330 miljoen in bereikbaarheid

414

De provincie Zuid-Holland gaat de komende jaren 330 miljoen euro steken in de bereikbaarheid. Er wordt geïnvesteerd in wegen, vervoer over water en in het openbaar vervoer. Dit blijkt uit het voorstel dat Gedeputeerde Staten (GS) hebben gepresenteerd.

De provincie gaat breed op het gehele grondgebied investeren. Belangrijke accenten in het wegenprogramma liggen op de Knoop Leiden West, de N207-corridor, capaciteitsuitbreiding bij de N211, de N222 Verlengde Zuid-Holland investeert 330 miljoen in bereikbaarheidVeilingroute, de aansluitingen rond de N59, Deltapoort en bij de N214/N216. In het openbaar vervoer wordt geïnvesteerd in R-net en de MerwedeLingelijn. Ook is geld beschikbaar voor fietspaden, vaarwegen (met name de Gouwe), innovatie en energietransitie. In totaal gaat het om 330 miljoen euro.

Goed en snel
‘We willen dat Zuid-Holland een sterke economische regio is en blijft’, aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt. ‘Dat is nodig voor onze concurrentiepositie en belangrijk voor ondernemerschap en werkgelegenheid. Als overheid kunnen we daaraan bijdragen door te zorgen dat mensen gemakkelijk van A naar B kunnen en dat goederen goed en snel kunnen worden vervoerd.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter