Zr. Ms. Rotterdam voor oefening naar Afrika

704

Het Zr. Ms. Rotterdam is zondagmiddag vertrokken naar de westkust van Afrika. De bemanning van het amfibisch transportschip ondergaat samen met ingescheepte mariniers en internationale eenheden een training van drie maanden.

Zr. Ms. Rotterdam voor oefening naar AfrikaNaast amfibische landingen en jungletrainingen, richt African Winds zich op internationaal expeditionair optreden. De bemanning werkt daarbij samen met Amerikaanse, Engelse en Spaanse eenheden. Op piekmomenten heeft de Rotterdam zo’n 700 militairen aan boord.

Maritieme veiligheid
Ook het trainen van Afrikaanse troepen is onderdeel van African Winds. Op verzoek van een aantal Afrikaanse landen leert de marine hen kustwachtprocedures, materiaalonderhoud en bootoperaties te verbeteren. Zr. Ms. Rotterdam levert daarmee een bijdrage aan de maritieme veiligheid in de regio.

Nederland handelsland
Het marineschip fungeert in Afrika bovendien als podium voor het Nederlandse bedrijfsleven. In de havens waar de Rotterdam aanmeert, vinden Nederlandse handelsmissies en evenementen plaats. Zo kunnen bedrijven, veelal uit maritieme of logistieke hoek, zich aan boord presenteren. De reis voert langs Marokko, Senegal, Ghana, Bénin en Nigeria.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter