Zoekactie vermisten aanvaring Noordzee gestaakt

652

De zoekactie naar de vermisten van het guardschip Maria op de Noordzee is gestaakt. De Maria kwam in de nacht van zondag op maandag om half twee in aanvaring met de kotter Texel 68.

Zoekactie vermisten aanvaring Noordzee gestaaktOm half vier vanmiddag werd besloten de zoekactie boven water te staken. Alle gebieden zijn vele malen afgezocht door varende en vliegende eenheden. Het vermoeden is dat de drie vermiste opvarenden in het wrak zijn achtergebleven. Er zijn inmiddels boeien gelegd bij het wrak

Duikers zochten daarop met een camera rondom het wrak, ook zijn ze in een aantal compartimenten geweest. Ze troffen geen slachtoffers aan. In verband met de toenemende stroming kan niet meer verder worden gezocht. Het duikvaartuig Cerberus keert terug naar Den Helder. Morgen is er overleg over verdere inzet.

Twee gered
De aanvaring vond plaats op veertig kilometer zuidwest van Den Helder. De Kustwacht stuurde na de aanvaring direct twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij naar de aanvaring. Ook werd helikopter die op de Maasvlakte is gestationeerd de lucht in gestuurd. Maar de Maria zonk na de aanvaring snel. Aan boord bevonden zich vijf personen. De Texel 68 haalde twee personen uit het water. (Foto: KNRM)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter