ZIM Hamburg voor het eerst in de haven van Hamburg

458

De ZIM Hamburg is deze week voor het eerst de haven van Hamburg binnengelopen. De ZIM Hamburg vervangt een kleiner containerschip op de Noord-Europa dienst (NE-1) van ZIM.

De NE-1 is een belangrijke containerlijn voor de haven van Hamburg die de Duitse havenstad wekelijks verbindt met Israël. Sinds 2007 steeg de hoeveelheid vervoerde containers constant tot een hoeveelheid van 62.000 teu in 2013.

ZIM Hamburg voor het eerst in haven van HamburgDe ZIM Hamburg heeft een capaciteit van 6.350 teu. Voor koelcontainers zijn 500 plaatsen beschikbaar. Het schip is 293 meter lang en veertig meter breed en werd in 2009 in Japan gebouwd.

Levensmiddelen

Deze week maakte de ZIM Hamburg vast bij de Eurogate Container Terminal Hamburg (CTH). Van daaruit gaat het schip verder naar Antwerpen, Le Havre, Ashdod, Alexandrië, Haifa, Ashdod, Valencia, Felixstowe, Rotterdam en weer terug naar Hamburg. Naar Israël worden vooral voedings- en levensmiddelen, chemie en machines vervoerd. Terug komen voedings- en levensmiddelen uit de landbouw, de jacht en de visserij. (Bron: Haven Hamburg)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief