Zhen Hua 26 levert reuzenkranen af bij ECT Delta Terminal

543

Vijf reuzenkranen zijn vandaag na een zeereis van ruim twee maanden met de Zhen Hua 26 vanuit Shanghai gearriveerd op de ECT Delta Terminal op Maasvlakte 1. De kranen zijn opgetopt 135 meter hoog en hebben een hijshoogte van 50 meter onder de spreader.

Zhen Hua 26 levert reuzekranen af bij ECT Delta TerminalDe kranen hebben een reikwijdte van 25 containers breed, ruim voldoende om de allergrootste containerschepen van 18.000 TEU en meer te behandelen. Deze schepen worden nu al op Maasvlakte 1 behandeld, maar met de aanschaf breidt ECT haar faciliteiten voor deze Ultra Large Container Ships (ULCS’s) verder uit.

Amazonehaven
De nieuwe kadekranen komen te staan op de zuidzijde van de ECT Delta Terminal aan de Amazonehaven. De Amazonehaven is  verbreed om de allergrootste containerschepen onder alle omstandigheden onbeperkt toegang te bieden. De investeringen in de kranen vormen onderdeel van een groter investeringspakket voor de ECT Delta Terminal in o.a. hybride automatisch gestuurde voertuigen (AGV’s), stapelkranen (ASC’s) en systemen.

Kranen voor RWG
Het zwareladingschip Zhen Hua 14 leverde zondag al twee kadekranen bij de RWG terminal op de Rotterdamse Tweede Maasvlakte af. Eind november 2013 kwamen de eerste kadekranen van RWG met de Zhen Hua 25 aan op de terminal. In totaal staan in de loop van deze maand vier diepzeekadekranen en twee barge/feederkranen op de terminal. Naar verwachting worden in februari weer kadekranen geleverd. (Bron: ECT/Foto: Loodswezen)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter