Zeventig procent vrachtwagens in overtreding

441

Tijdens een transportcontrole op de A27 heeft de politie honderd bekeuringen uitgeschreven. Ruim zeventig procent van de vrachtwagens was in overtreding.

politieVoor de milieucontrole werden 34 vrachtwagens gecontroleerd. Hiervan waren er 24 in overtreding. Veel voorkomende overtredingen waren het niet voldoen aan de technische eisen en het overbrengen van afvalstoffen.

Proces-verbaal
De politie heeft voor diverse zaken proces-verbaal opgemaakt, onder meer voor het rijden zonder rijbewijs. In totaal heeft de politie 100 bekeuringen uitgeschreven en 160 blaastesten afgenomen.

ANPR
Het automatische nummerplaatherkenning (ANPR) systeem van de politie scande 11.000 kentekens en machte 300 hits. Ongeveer 290 hits waren voor de Belastingdienst. In totaal werd voor ongeveer 22.000 euro aan achterstallige boetes/aanslagen geïnd. Daarnaast werd er op 41 motorvoertuigen beslag gelegd. Negen auto’s werden daadwerkelijk afgevoerd.

File
De politie kreeg een melding dat de controle zorgde voor file vanaf Hilversum. Dit was echter niet het geval. De file behoorde tot de gebruikelijke avondspits en de weersomstandigheden.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter