Zeventien keer proces-verbaal bij milieu- en transportcontrole

425

De politie heeft dinsdag een integrale milieu- en transportcontrole gehouden in Joure. Tijdens de controle werd zeventien keer proces-verbaal opgemaakt.

PolitieautoEr werd in totaal zeventien keer proces-verbaal opgemaakt voor onder andere technische gebreken, overbelading, niet goed gezekerde lading en lading die te ver uitstak. Eén chauffeur mocht niet verder rijden. Zijn vrachtwagen, die geladen was met mest, woog 75 ton terwijl 50 ton is toegestaan. Hij kreeg daarnaast ook nog een proces-verbaal.

Dertig vrachtwagens

Medewerkers van de politie, douane, Inspectie Leefomgeving en transport, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en Rijksdienst voor het wegverkeer hebben dinsdag dertig vrachtwagens gecontroleerd. De te controleren voertuigen werden door motoragenten van de A6 en de A7 gehaald en meegenomen naar de controleplaats op het terrein van Rijkswaterstaat in Joure. Op de controleplaats werden de vrachtwagens technisch onderzocht, de lading werd geïnspecteerd, de tachograaf gecontroleerd en voertuigen werden gewogen. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief