Zeven transportministers willen strengere regels cabotage

720

Zeven Europese transportministers willen dat de Europese Unie strengere regels voor cabotage in het wegvervoer gaat hanteren. Zij hebben dat EU-commissaris Siim Kallas geschreven.

Zeven transportministers willen strengere regels cabotageDe Franse minister Frédéric Cuvillier nam het initiatief tot het schrijven van de brief. De minister van België, Duitsland, Denemarken, Spanje, Italië  en Finland ondertekenden de brief. Cuvillier vindt dat Kallas zo snel mogelijk maatregelen moet nemen om het overtreden van de cabotageregels in het wegvervoer aan te pakken. Hij wil strengere controles en bestaande wetgeving verbeteren.

Cabotage
Transportbedrijven mogen niet alleen in hun eigen land goederen en personen vervoeren, maar ook in andere lidstaten van de EU. Dat heet cabotage. Cabotage is onder meer ingevoerd voor de binnenvaart, de zeevaart en de luchtvaart. Sinds 2007 geldt het ook voor het goederenvervoer per spoor. Voor het vrachtvervoer over de weg is het  toegestaan maximaal drie vrachten te vervoeren in andere EU-lidstaten binnen een periode van zeven dagen. (Bron: Frédéric Cuvillier)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter