Zeven Renaults voor Verduyn

454

BEESD – Verduyn Group uit Hoofddorp heeft een deel van haar wagenpark vervangen door vijf Renault Trucks T-Drive en twee Renault Trucks T 460 4×2 in VLG/ADR uitvoering. Het gaat om een totale order van zeven trekkers. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center Aalsmeer.

Zeven Renaults voor VerduynVerduyn Group, met vestigingen in Nederland (Hoofddorp), België (Antwerpen) en Roemenië (Constanta), is gespecialiseerd in bitumentransporten en bedient markten in Noordwest-Centraal- en Oost-Europa. In de Benelux is het bedrijf marktleider. Naast bitumen transporteert het bedrijf ook brandstof en broom.

Derde generatie

Het familiebedrijf, dat werd opgericht in 1934, staat onder leiding van de derde generatie. De Verduyn Group transporteert de producten vanuit raffinaderijen naar de asfaltinstallaties, de oliemaatschappijen en wegenbouwers in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Engeland. Kwaliteit en veiligheid staan voorop en dat komt naast de vele kwaliteitscertificaten ook tot uitdrukking in het jaarlijks bijscholen van onder meer de chauffeurs.

T-Drive

Verduyn Group  heeft een wagenpark van circa tachtig voertuigen. Onlangs werd een Renault Trucks T-Drive 430 4×2 in gebruik genomen. Arjo Verduyn, algemeen directeur: ‘De trucks worden ingezet voor het vervoer van containers vanuit Rotterdam en Antwerpen  binnen  West Europa. Het Renault Trucks T-Drive concept sprak mij erg aan. Het is een zeer compleet uitgeruste truck met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waarbij binnen het concept ook nog eens het onderhoudscontract en zaken als Optifleet vallen. Vijf van de zeven trekkers zijn op deze manier gespecificeerd. Daarnaast hebben we twee Renault Trucks T 460 4×2 in VLG/ADR-uitvoering in gebruik genomen. Deze worden ingezet voor het bitumen  vervoer in de Benelux en Frankrijk. Wij hebben geïnvesteerd in ons wagenpark met oog op de milieueisen voor de Tweede Maasvlakte.’

Fuel Eco bespaart

‘Belangrijk is het Fuel Eco-pakket. Dat bestaat uit automatische motorstop na vijf minuten, Eco cruise control, het Fuel Eco schakelprogramma voor Optidriver, de automatisch schakelende versnellingsbak, een stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst en een ontkoppelbare compressor. Maatregelen die allemaal leiden tot een nog lager brandstofverbruik. Met behulp van het bijgeleverde Optifleet kunnen we de voertuigen volgen op gebied van brandstofverbruik, stationair draaien en het gebruik van cruise control. Alle vijf Renault Trucks T-Drive trekkers zijn daardoor goed met elkaar te vergelijken. Belangrijk is ook dat we met onze chauffeurs om tafel kunnen als er afwijkingen geconstateerd worden. Voor het eerst in ons tachtigjarig bestaan hebben we Renault-trucks in het wagenpark. Gezien de eerste ervaringen een goede keuze.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief