Zestig procent meer wagens weginspecteurs aangereden

385

BADHOEVEDORP – Het afgelopen jaar zijn ten opzichte van 2013 meer voertuigen van weginspecteurs aangereden. Maar liefst 21 auto’s van weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn total loss gereden. In 2013 waren dat er nog dertien.

Weggebruiker negeert rood kruis; auto wegwerkers in puinIn alle gevallen stond de wagen van Rijkswaterstaat op of langs de snelweg om de plaats van een ongeval te markeren.

Weginspecteurs raakten zelf niet gewond, maar van de auto’s was in veel gevallen niet veel meer over. Als iemand op de snelweg tegen een stilstaand voertuig rijdt, dan is het aangereden voertuig vrijwel altijd total loss, zo meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Er is geen verklaring voor die toename. De laatste jaren zijn de auto’s al opvallender geworden door fellere strepen op het voertuig aan te brengen. Ook worden kruizen boven de weg sneller aangezet om aan te geven dat mensen niet meer op de betreffende rijstroken mogen rijden. Waarom er dan toch nog zoveel van dergelijke aanrijdingen gebeuren is een groot vraagteken. (Bron: VID)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief