Zestien Scania’s op CNG voor de HVC Groep

743

De HVC Groep heeft onlangs negen inzamelingsvoertuigen op Compressed Natural Gas (CNG) in gebruik genomen. Het betreft de eerste serie voertuigen uit een totale order van zestien stuks.

Zestien Scania’s op CNG voor de HVC GroepDe Scania’s worden ingezet in Noord- en Zuid-Holland waar HVC is gevestigd. Scania’s op CNG hebben een laag geluidsniveau, stoten minder CO2 uit en hebben dezelfde prestaties als een dieselmotor. De doelstelling van HVC om CO2-neutraal te worden komt hiermee weer een stuk dichterbij.

De voertuigen hebben allen dezelfde configuratie. Zo hebben de trucks een gestuurde naloopas, en korte wielbasis en 640 liter CNG tanks af fabriek aan het chassis. Verder zijn de trucks voorzien van een Allison automaat, rondom luchtvering met knielfunctie, drie zitplaatsen op kenteken af fabriek en de 310 pk EEV gasmotor met 1250Nm koppel.

HVC
HVC is een afval- en energienutsbedrijf van 54 aandeelhoudende gemeenten en waterschappen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. Haar opdracht is om de deelnemende overheden te helpen met het realiseren van hun doelstellingen op het gebied van energie en klimaat en afval- en grondstoffen. Innovatie, creativiteit en samenwerking zijn daarbij kernwaarden.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter