Zestien jaar cel voor kapitein Schettino van de Costa Concordia

764

GROSSETO – Kapitein Francesco Schettino moet zestien jaar de cel in. Het Italiaanse Openbaar Ministerie eiste 26 jaar en drie maanden.

Celstraf voor vijf medewerkers rederij Costa ConcordiaBij de ramp met de Costa Concordia vielen 32 doden. Schettino zei dat hij pas later hulp inriep omdat het dacht dat het cruiseschip vanzelf naar land zou drijven. Dat hij als een van de eersten het schip verliet, kwam volgens hem omdat hij overboord viel in een reddingboot nadat het schip slagzij had gemaakt.

Geen medelijden

Volgens de officier van justitie toonde de kapitein  geen enkele verantwoordelijkheid en heeft hij stelselmatig tegen de rechtbank, de maritieme autoriteiten en de pers gelogen. Navarro vindt dat Schettino veertien jaar achter de tralies moet voor meervoudige doodslag, negen jaar voor het veroorzaken van een scheepsramp, drie jaar voor het verlaten van het schip en drie maanden voor het nalaten de autoriteiten in te lichten na de stranding. ‘Moge God medelijden hebben met Schettino, want wij hebben het niet’, besloot de officier van justitie. (Bron: Thelocal)

Meer nieuws over de Costa Concordia:
Het drijvend krijgen van de Costa Concordia in veertig seconden
Celstraf voor vijf medewerkers rederij Costa Concordia
Costa Concordia staat na twintig maanden weer overeind

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief