Zes procent meer loon voor werknemers DB Schenker Rail

799

De werknemers van DB Schenker Rail krijgen de komende twee jaar zes procent meer loon. De leden van FNV Spoor keurden het principe cao akkoord unaniem goed. Hiermee is er een definitief cao-akkoord.

De lonen worden structureel verhoogd met 6%. De nieuwe cao loopt van 1 april 2014 tot 31 maart 2016. Op 1 juni 2014 worden de lonen verhoogd met Ernstige hinder door FNV-acties DB Schenker Rail2,5% en op 1 mei 2015 met 2,5%. De decemberuitkering wordt verhoogd voor 2014 met 0,5% en voor 2015 met 0,5%.

Mooie afspraken
Ook op ‘echte banen’, met zekerheid en een stabiel inkomen, zijn mooie afspraken gemaakt. DB Schenker neemt op dit moment personeel aan voor zo goed als alle standplaatsen om de onderbezetting, die is ontstaan door het aantrekken van het werk, weg te werken. Volledig opgeleide machinisten die nieuw in dienst komen krijgen een jaarcontract. Medewerkers die nog opgeleid moeten worden krijgen eerst een contract voor de duur van de opleiding, daarna een jaarcontract en dat gaat over in een contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast wordt er de pilot ‘Nieuw Roosterproces’ gestart voor een half jaar.

Meer mooie afspraken
De werknemer behoudt de keuze over tijd of geld. De reiskostenvergoeding van € 0,19 netto wordt uitgebreid voor woon-werkverkeer van 40 naar 60 km enkele reis en van 60 naar 75 km enkele reis (na overplaatsing). De machinist met de bevoegdheid ‘mentormachinist’ ontvangt een vergoeding van € 2,85 bruto per uur. De feestdagentoeslag wordt verdubbeld. Bij een juridische procedure als gevolg van een werk gerelateerd incident betaald DB Schenker de juridische bijstand. Medewerkers hebben daarbij een vrije keus van advocaat.

Bij DB Schenker Rail NL werken ongeveer 700 mensen. (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief