Zekiye Yilmaz is Jong Haventalent 2013

667

Zekiye Yilmaz (23 jaar) uitgeroepen tot Jong Haventalent. Ze liet daarmee medefinalisten Mariëlla Priem van ECT en Lisette van der Pijl, kersvers onderneemster van Port-able, achter zich. Het was de eerste keer dat de finalisten louter vrouwen waren.

Zekiye Yilmaz is Jong Haventalent 2013Zekiye Yilmaz volgt Jacob Bac van het Havenbedrijf Rotterdam op als het vierde Jong Haventalent. Ze heeft een logistieke baan bij Evergreen en wil daarmee andere jongeren, vooral de allochtone, laten zien dat werken in de haven niet ‘vies’ hoeft te zijn. Zekiye, zelf Turkse, stelt dat een overgroot deel van de jongeren in het Rotterdamse een buitenlandse achtergrond heeft en ze wil juist hen interesseren voor werken in de haven.

Doel Jong Haventalent
De haven groeit nog steeds en het aantal vacatures is groot. Er is behoefte aan jong en fris talent. Een Jong Haventalent heeft een visie op de haven en de ambitie om daar iets mee te doen. Ambitie moet worden gesteund en de winnaar zal dan ook persoonlijk in contact staan met juist die personen die daarbij kunnen begeleiden.