Zeeuwse havens slaan bijna dertien procent meer over

453

Het eerste kwartaal van 2014 is voor wat betreft de zee overslag in de Zeeuwse havens een goed kwartaal geweest. In de eerste drie maanden werd ruim negen miljoen ton aan goederen over zee aan- en afgevoerd via de havens van Zeeland Seaports. Dit is 12,8 procent meer dan het eerste kwartaal van 2013.

Zeeuwse havens slaan bijna dertien procent meer overDe groei zat hem in deze periode met name in de overslag van droge (+11%) en natte bulk (+23,5%). Ook in volume zijn en blijven dit de grootste goederensoorten in de Zeeuwse havens. De groei in de droge bulk zat hem voornamelijk in de overslag van vaste brandstoffen (steenkool), terwijl bij de natte bulk de overslag in chemische producten sterk toenam. Dit laatste kan onder andere worden verklaard door een groei in boord-boord overslag in Vlissingen en de ingebruikname van nieuwe opslagtanks bij Oiltanking in Terneuzen.

Ten opzicht van het eerste kwartaal van 2013 was er een minieme daling in de goederensoorten stukgoed (met name in de metalen), containers en ro-ro. Ondanks deze positieve ontwikkeling doet het havenbedrijf nog geen uitspraak over de vooruitzichten  voor de rest van het jaar. (Bron: Zeeland Seaports)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief