Zeer veel hinder op de wegen door winterse neerslag

363

BADHOEVEDORP – Het winterweer zorgt voor veel overlast op de weg. Vooral in de regio Arnhem moet het verkeer rekening houden met de nodige vertraging.

Zeer veel hinder op de weg door winterse neerslagInmiddels staat er al ruim 400 kilometer file. De langste files concentreren zich rondom een buienlijn die van de Drechtsteden via Gorinchem naar de regio Arnhem trekt. Er vallen daar geregeld pittige hagelbuien en die sturen het verkeer op de A27 van en naar Gorinchem, op de A15 in het Rivierengebied en op alle wegen rond Arnhem in de war. Op dit moment trekt er een nieuwe hagelbui over de A16 en A15 bij de Drechtsteden. Hier loopt het verkeer snel vast. De langste file staat op de A27 vanuit Utrecht naar Breda: 21 kilometer bij Werkendam. De andere kant op staat voor de Merwedebrug 17 kilometer verkeer stil.

Vooral de regio Arnhem staat compleet vast met op de A12, A50 en A325 lange files. Op de A12 bij Westervoort staan vrachtwagens stil die door de gladheid de brug niet opkomen. In de regio Amsterdam nemen de files ook snel toe. De A50 vanuit Arnhem naar Eindhoven is zelfs helemaal dicht tussen Ravenstein en knooppunt Paalgraven. De oorzaak is een ongeluk.

Wit van de nagel

Rond vier uur trok een stevige bui met de stroming mee over de A15 en is verder doorgetrokken naar de regio Arnhem. De wegen werden helemaal wit van hagel. Hetzelfde is het geval op de A50/A59 bij Oss. Er trekken nu ook meer buien de Randstad in, waardoor de drukte snel toeneemt. De A4 tussen Amsterdam en Den Haag is helemaal wit door de winterse neerslag. Ook op de A9 en de A10 loopt het snel vast. (Bron: VID)

Bekijk het actuele weer
Bekijk de actuele fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief