Zeer drukke ochtendspits door regen en veel aanrijdingen

470

BADHOEVEDORP – De normaal toch al drukke ochtendspits is vandaag nog drukker. Door de regen zijn veel files langer dan normaal en een aantal aanrijdingen zorgt voor extra vertraging. Op het hoogtepunt stond er bijna 400 kilometer file.

Minder files door gunstig weerVanochtend vroeg ging het al mis op de A44 richting Wassenaar, daar botste een vrachtwagen op een personenauto nadat die na een eenzijdige aanrijding achterstevoren midden op de rijbaan tot stilstand was gekomen.

Op de A50 van Arnhem naar Apeldoorn gebeurde een aanrijding bij Hoenderloo. Er moesten daar geruime tijd 2 rijstroken worden afgesloten. Omdat bij de aanrijding de vangrail beschadigd was geraakt duurde de afhandeling van die aanrijding lang. Het gevolg was 10 kilometer file met meer dan een half uur vertraging.

In de regio Rotterdam gebeurden aanrijdingen op de A16 en de A20 waardoor het verkeer daar ook met veel vertraging te kampen had.

In de regio Amsterdam waren vooral de files op de A7 voor knooppunt Zaandam en op de A9 van Alkmaar naar Amstelveen voor het knooppunt Badhoevedorp lang, gemiddeld zo’n 10 kilometer met een half uur vertraging.

In het midden van het land zorgde een autobrand voor veel vertraging op de A12 in beide richtingen.

Een ongeluk tussen twee vrachtwagens op de A20 vanuit Gouda richting Hoek van Holland zorgt voor grote problemen in het westen van het land. Het ongeval gebeurde even voor 08:00 uur ter hoogte van Rotterdam-Centrum. Twee rijstroken en de afrit Rotterdam-Centrum zijn afgesloten. Tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam-Centrum staat een file van negen kilometer met ruim een half uur vertraging.

Op de A20 Gouda – Hoek van Holland kan het verkeer omrijden vanaf knooppunt Terbregseplein. Verkeer richting Hoek van Holland volgt Dordrecht/Europoort (A16, A15, A4). Verkeer vanuit Gouda richting Hoek van Holland volgt Den Haag/Delft (A12, A4). (Bron: VID)

Volg de actuele fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief