Zeehavenpolitie controleert patserboten

711

Voor het project afpakken controleerde de Zeehavenpolitie in samenwerking met de belastingdienst , douane en het Openbaar Ministerie zaterdag en zondag 75 boten waarbij vragen waren over de financiering. Of zoals de politie zelf zegt; patserboten.

Zeehavenpolitie controleert patserbotenDe eigenaar van een groot motorjacht bleek bij de belastingdienst nog een vordering open te hebben staan van 26.000 euro. Nadat de schipper van dit motorjacht zich aan het zicht van de politievaartuigen had onttrokken, werd hij door een ter hulp geschoten politiehelikopter getraceerd op het Haringvliet ter hoogte van Hellevoetsluis. Hierop werd door de belastingdienst beslag gelegd op het motorjacht.

Het Openbaar Ministerie legde verder beslag op een snel motorjacht waarvan de 57-jarige eigenaar nog een ontnemingsvordering van 22.000 euro open had staan. Daarnaast werd een 28-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij onder invloed een motorboot bestuurde en betaalde een Russische schipper van een groot plezierjacht een openstaande vordering van 345 euro.

twitter