Zeebrugge zorgt voor vlottere los- en laadtijden bij P&O Ferries

949

Zeebrugge zorgt voor vlottere los- en laadtijden bij P&O FerriesIn opdracht van Port of Zeebrugge is het los- en laadponton aan kaai 113 in de westelijke voorhaven van Zeebrugge uitgerust met een tweede toegangsbrug. Dit met de bedoeling om vlottere en snellere los- en laadtijden te kunnen garanderen voor de schepen van P&O Ferries.

Na de recente uitbreiding van het pontonoppervlak, werd de ingebruikname van de tweede toegangsbrug gerealiseerd. Voor de laad- en losoperaties werd aan de reeds bestaande brug een ponton en een extra brug toegevoegd. Door het toevoegen van de tweede brug aan het los- en laadponton aan kaai 113 kunnen de schepen nu terzelfdertijd gelost en geladen worden, wat de snelheid en de efficiëntie verhoogt.
Ook kunnen nu zwaardere uitzonderlijke transporten aan boord van de schepen gebracht worden.

De tweede toegangsbrug heeft een lengte van 53 meter, een breedte van 12 meter en weegt 214 ton. De brug heeft twee rijvakken van ongeveer 5 meter en een voetpad van 1,75 meter. De brug werd met behulp van het ponton Lynn van de firma Artes-Depret uit Zeebrugge geplaatst. De aanpassingswerken aan het ponton aan kaai 113 werden uitgevoerd door de firma Cargotec uit Zeebrugge.

Meer nieuws over zeevaart:
Haven Rotterdam wil geen doorvoer van walvisvlees meer
Cao Maersk Line: ‘Een pittig maar belangrijk proces’
‘Beveiliging koopvaardijschepen plicht van overheid’
Eén deel gebroken MOL Comfort naar Perzische Golf
Brand aan boord onderhoudsschip windmolenpark Amalia