Zeebrugge wordt invoerhaven voor Vietnamese pangasiusfilet

521

De haven van Zeebrugge wordt de Europese invoerhaven voor pangasiusfilet uit Vietnam. De volledige export van Vietnamese pangasiusfilet wordt straks via een Europees distributiecentrum in Zeebrugge verdeeld. Daarvoor heeft Port of Zeebrugge in Vietnam een overeenkomst afgesloten met de Vietnam Association of Seafood Exporters and Producers (VASEP).

Zeebrugge wordt invoerhaven voor Vietnamese pangasiusfiletDe Vlaamse minister van openbare werken Hilde Crevits bezoekt van 9 tot 14 november samen met onder meer het Zeebrugse havenbestuur Vietnam. De Memorandum of Understanding wordt ondertekend door CEO Port of Zeebrugge Joachim Coens en VASEP in aanwezigheid van minister Hilde Crevits.

200.000 ton
Negentig procent van de pangasiusexport in de wereld komt uit Vietnam. Jaarlijks exporteert het land tussen 150.000 en 200.000 ton naar Europa, een derde van de totale Vietnamese productie. De Vietnam Association of Seafood Exporters andProducers (VASEP) wil voor de consolidatie van de pangasiusexport naar de Europese markten een Europees distributiecentrum opzetten.

Een kwart van de intercontinentale vistrafiek in Zeebrugge is nu al afkomstig uit Vietnam. Port of Zeebrugge hoopt de eerste gecentraliseerde lading pangasius te verdelen in de zomer van 2014. In de toekomst kan er mogelijk ook garnalentrafiek vanuit Vietnam via Zeebrugge worden verdeeld.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter