Zeebrugge ontvangt eerste schip Evergreen/Hanjin-Azië-dienst

489

Zeebrugge heeft vrijdag het ms Ever Laden ontvangen. Het containerschip van 8.452 teu vaart voor de herschikte dienst van het Taiwanese Evergreen Shipping Line en het Zuid-Koreaanse Hanjin Shipping Lines die Europa wekelijks met Azië verbindt. Evergreen verkoopt de dienst onder de naam CEM (China Europe Mediterranean) en Hanjin onder CUS (China UK Service).

Zeebrugge ontvangt eerste schip Evergreen/Hanjin-Azië-dienstEvergreen en Hanjin maakten eerder dit jaar het nieuwe schema van hun gezamenlijke CEM/CUS-dienst bekend. Port of Zeebrugge werd opgenomen in de dienst als de laatste Noord-Europese aanloophaven voordat de schepen terug koers zetten naar Azië. Evergreen zet acht schepen in, Hanjin twee. Ook Cosco, “K” Line, Yangming en CMA CGM boeken slots op deze dienst.

Het schema van de CEM/CUS-dienst is als volgt: Qingdao, Shanghai, Ningbo, Hong Kong, Yantian, Tanjung Pelepas, Colombo, Rotterdam, Felixstowe, Hamburg, Zeebrugge, Algeciras, Colombo, Tanjung Pelepas, Hong Kong, Qingdao. Vanuit Algeciras is er aansluiting naar West-Afrika. En vanuit Colombo aansluiting naar India en Pakistan.

22.000 teu
De schepen worden behandeld aan de ZIP-terminal. Deze terminal ligt aan de noordzijde van het Albert II-dok in de Zeebrugse voorhaven. De terminal heeft aan de kaai een waterdiepte tot 17 meter en is uitgerust met de grootste containerkranen in Europa, die een reikwijdte hebben van 24 containers. De terminal is gebouwd om containerschepen tot 22.000 teu te behandelen. PSA Zeebrugge baat ook de CHZ-terminal uit op het westelijk schiereiland in de voorhaven.

Zeer tevreden
Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge, is zeer tevreden met de keuze van Evergreen en Hanjin. ‘De CEM/CUS-dienst is een belangrijke verbinding met het Verre Oosten en als laatste haven in Noord-Europa is dit een bijkomende versterking voor de exportmogelijkheden met de Aziatische landen. Wij zijn blij deze dienst van Evergreen en Hanjin in Zeebrugge te verwelkomen en wensen ZIP-terminal alle succes toe.’

twitter