Zeebrugge heet Verbrugge Terminals van harte welkom

671

Verbrugge Terminals gaat een terminal bouwen op een terrein in de voorhaven van Zeebrugge. De concessie werd deze ochtend goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Maatschappij van de Brugse Zeehaven.

Zeebrugge verwelkomt Verbrugge TerminalsIn de haven van Zeebrugge wil Verbrugge een terminal bouwen voor in hoofdzaak LO/LO-trafieken, woodpulp en andere breakbulk en voor de opslag en overslag van de gecontaineriseerde goederen. De Verbrugge terminal komt er aan het uiteinde van het Albert II-dok in de voorhaven van Zeebrugge.

‘Goed nieuws’
‘De investering is goed nieuws voor de haven en is een verdere ondersteuning van het netwerk van deepsea containerdiensten en de shortsea diensten in Zeebrugge. Bovendien versterkt het de aanwezigheid van de papier en pulpsector in Zeebrugge en de regio’, zegt Joachim Coens, CEO Port of Zeebrugge.

Uitbreiding
Verbrugge Terminals is een logistieke dienstverlener actief in de havens van Vlissingen  en Terneuzen, waar ze jaarlijks tien miljoen ton goederen behandelen. Naast deze bestaande terminals, zal het bedrijf nu bijkomend logistieke activiteiten opzetten in Zeebrugge. Het gaat dus om een uitbreiding van de activiteit van het bedrijf Verbrugge Terminals.

Kamervragen
Vorige week werd bekend dat Verbrugge voor 21,5 miljoen euro gaat investeren in een nieuwe containerterminal in Zeebrugge. Eerst was Verbrugge nog van plan dit geld in Vlissingen te investeren. Maar volgens Verbrugge duurde het te lang voordat het kon gaan bouwen.

De Tweede Kamerleden André Bosman (VVD) en Albert de Vries (PvdA) hebben minister Schultz van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over het vertrek van Verbrugge Terminals uit Vlissingen. De twee willen weten of de Vlaamse regering staatssteun verleent aan haar havens. Volgens De Vries steekt de Vlaamse regering jaarlijks 300 miljoen euro aan staatssteun aan de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Hij wil van de minister weten of dat mag en of de minister dit wil aankaarten bij de Europese Commissie vanwege concurrentievervalsing met de Zeeuwse havens.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter