Zandwacht is open (+ video)

975

zandwacht2ROTTERDAMSE – De Rotterdamse wethouder van cultuur Adriaan Visser heeft vrijdag 10 juli het nieuwe kunstwerk de Zandwacht officieel in gebruik genomen door het zand van een informatiepaneel over de Zandwacht te vegen. De Zandwacht staat op het duin bij het recreatiestrand van Maasvlakte 2. Door zijn afmetingen (20 x 40 x 12 m) is het een niet te missen landmark. De Zandwacht is ontworpen door Observatorium.

zandwachtDe Zandwacht verbeeldt hoe duinen gevormd worden doordat zand bij harde wind opstuift en weer neerdaalt in de luwte. Het is ontwikkeld door het Rotterdamse, internationaal werkzame kunstenaarscollectief Observatorium.

De Zandwacht bestaat uit een aantal betonnen bogen die de baan van opstuivend zand laten zien. Daarmee visualiseert het kunstwerk hoe natuurkrachten mede de vorm van Nederland bepalen. Het beton heeft precies dezelfde kleur als het zand van het Maasvlaktestrand. De Zandwacht staat dichtbij de parkeerplaats van het recreatiestrand, op het duin tussen de Slufter en het strand. Via een wandelpad is de Zandwacht goed bereikbaar. Vanaf deze plek is er  zicht op het strand, de Hinderplaat, de Zuid-Hollandse eilanden en Maasvlakte 2. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam/Foto: Freek van Arkel)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief