Yuri Ouweneel treedt af als voorzitter JongBLN

982

Yuri Ouweneel treedt naar aanleiding van ontwikkelingen transitie en terugtrekking CBRB uit Transitiecomité Binnenvaart af als voorzitter van JongBLN.

Jong CBRB is in 2011 opgericht en in 2012 Jong BLN gaan heten. Doelstelling is zoveel mogelijk jongeren in en rond de binnenvaart actief te betrekken bij het reilen en zeilen in de sector. Een actief jongerennetwerk dus waar samenwerking en kennisdeling voorop staan. Jong BLN is een platform gericht op ondernemers in de binnenvaart, logistiek en transport georiënteerde mbo-/hbo-studenten en afgestudeerden tot 35 jaar.

Yuri Ouweneel treedt af als voorzitter JongBLNVoornaamste doelen:
– kennisuitwisseling en -ontwikkeling voor studerend en jong werkend Nederland
– samenwerking om gezamenlijk Nederland als binnenvaartland verder te ontwikkelen
– ontwikkeling van studenten en pas afgestudeerden richting de sector
– als onderdeel van het CBRB wordt hiermee een ketenbrede samenwerking ondersteund tussen jonge ambitie en ervaren succes.
– verdere verankering van de binnenvaart in de logistieke keten
– uitbreiden van het netwerk: kennismaken met studie- en vakgenoten uit het hele land

Afhaken
Woensdag maakte voorzitter Ir T.G. Muller aan de minister van Infrastructuur en Milieu, aan het transitiecomité en aan de leden bekend dat het CBRB voornemens is haar deelname aan het transitiecomité te beëindigen. Op korte termijn zal een daartoe strekkend voorstel aan het bestuur worden voorgelegd. In afwachting van de besluitvorming in het bestuur zal het CBRB afzien van verdere deelname aan de activiteiten van het transitiecomité.