Yara en Wilhelmsen willen NOx uitstoot verder verminderen

665

Yara en Wilhelmsen Maritime Services (WMS) hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten om de uitstoot van NOx in de scheepvaart verder te verminderen. Yara neemt daarvoor de Yarwil NOx-reductie-technologie over en gaat deze verder ontwikkelen. Wilhelmsen Maritime Services blijft hier de distributeur van in de maritieme markt.

Yara en Wilhelmsen willen NOx uitstoot verder verminderenWMS en Yara begonnen in 2007 met de Yarwil joint venture. Onder het merk NOxCare bieden ze NOx-reductie oplossingen aan.

Ook zwavel
Yves Bonte van Yara verwacht een gestage groei van het systeem voor commerciële schepen. Daarvoor gaat Yara verkoop- en distributiekanalen opzetten. Daarbij maakt het gebruik van het wereldwijde netwerk van Wilhelmsen Maritime Services.

Ook wil Yara het scrubber ontwikkelingsproject van Maritime Protection, onlangs overgenomen door Wilhelmsen Technical Solutions, overnemen. Met dit systeem wordt de uitstoot van zwaveloxide (SOx) verminderd.

Concurrentie
Volgens CEO Dag Schjerven van Wilhelmsen Maritime Services is de nieuwe samenwerking voortgekomen uit een groeiende druk uit de markt. ‘Yarwil en de NOxCare zijn succesvol geweest, maar de concurrerende is hard gegroeid en waardoor een toenemende druk op de prijzen en de winstgevendheid kwam. Een ander model is nodig om deze ontwikkeling tegen te gaan.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter