Xrail breidt uit naar Noord-Italië

655

Xrail, de alliantie van zeven spoorgoederenvervoerders, gaat haar diensten uitbreiden in Noord-Italië. Ook werkt Xrail aan de implementatie van een capaciteitsboekingssysteem. Dat maakten de CEO’s van CD Cargo, CFL Cargo, DB Schenker Rail, Green Cargo, Rail Cargo Austria, SNCB Logistics en SBB Cargo bekend tijdens de beurs Transport Logistic in München.

Xrail werd in 2010 opgericht en om de concurrentiepositie van het spoorvervoer te verbeteren en zo lading van de weg naar het spoor te krijgen. Een belangrijke stap daarin vindt Xrail Xrail breidt uit naar Noord-Italiëde uitbreiding van het netwerk naar Noord-Italië. Nord Cargo, een dochter van DB Schenker Rail, dekt binnenkort Noord-Italië af. Begin 2014 begint Rail Cargo Italia, met het bedienen van Noordoost-Italië. In totaal werken straks dertig Italiaanse stations volgens de Xrail-standaarden.

Boekingen
Om de betrouwbaarheid te verbeteren, werkt Xrail nu aan een internationaal boekingssysteem. Xrail voorzitter Ferdinand Schmidt denkt dat klanten sterk profiteren van het internationale boekingssysteem. ‘Dit systeem geeft de klant niet alleen de garantie van de toegewezen capaciteit, maar geeft ook ook een betrouwbare ETA (estimated time of arrival) af op het moment van de boeking.’

Bron: RailCargo