Wrak Costa Concordia moet maandag weer gaan drijven

1338

Het wrak van het cruiseschip Costa Concordia moet maandag weer drijven. Dat hebben de eigenaar Costa Crociere en de bergers Titan Salvage en Micoperi bekendgemaakt.

De Costa Concordia liep in januari 2012 op een rif voor het Italiaanse eilandje Isola del Giglio voor de kust van  Toscane. Bij de scheepsramp vielen 32 doden.

Wrak Costa Concordia moet maandag weer gaan drijvenDrijvers

Het Nederlandse Conquest Offshore uit Werkendam bevestigde afgelopen weken dertig drijflichamen aan het wrak van de Concordia. Sindsdien hebben technici testen gedaan voor het weer drijvende krijgen van de Costa Concordia. CEO Michael Thamm van Costa Crociere omschreef het weer drijvend krijgen van zijn cruiseschip als de grote uitdaging in zijn leven.

Van Giglio naar Genua

Zodra het sein wordt voor het vlot trekken wordt gegeven, wordt het ballastwater pneumatisch uit de drijvers gepompt. Dat moet voldoende zijn om het schip omhoog te duwen. Indien deze operatie slaagt, wordt het wrak van de huidige plek bij het eiland Giglio in vier dagen naar Genua gesleept. De sloop van het wrak duurt 22 maanden.

Dockwise

In eerste instantie zou het Nederlandse Dockwise het wrak van Costa Concordia gaan afvoeren. Hiertoe zou het schip op de Dockwise Vanguard worden geladen. De Italiaanse overheid besliste uiteindelijk anders. (Bron: Costa Crociere)

Meer over de Costa Concordia:
Dockwise gaat voor dertig miljoen Costa Concordia afvoeren
Costa Concordia staat na twintig maanden weer overeind
Celstraf voor vijf medewerkers rederij Costa Concordia

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief