Woonbootje 2.0

4415
Het drijvende huis van Arkup is onder meer voorzien van spudpalen. Zo zit je altijd veilig. (Foto Arkup)

Een drijvend huis waarmee je ook nog eens kan varen. Zelf noemt het Amerikaanse Arkup haar drijvende huis een ‘state-of-the-art volledig elektrisch en leefbaar jachtconcept’. En met de spudpalen aan boord kan je ook nog eens enkele meters omhoog, mocht dat nodig zijn.

Om het twee verdiepingen tellende huis van energie te kunnen voorzien ligt het dak vol met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt ook gebruikt voor de voorstuwing. De motoren geven je huis een snelheid van maximaal 7 knopen. Het dak verzamelt ook regenwater om het na filtering te kunnen gebruiken in het huishouden.

Het drijvende huis werd ontworpen door de Nederlandse architect Koen Olthuis en combineert volgens de Amerikanen Nederlandse degelijkheid met Franse art-de-vivre. Volgens Arkup oprichter Nicolas Derouin is zijn huis voor vele doeleinden te gebruiken. ‘Je kan het als woonhuis gebruiken, als vakantiehuis, maar ook als restaurant of als een spa. Drijvende huizen zijn al populair in bijvoorbeeld Nederland. Ze kunnen bij ons het antwoord zijn op de stijgende zeespiegel, orkanen de groei van de steden en het gebruik aan ruimte daar.’

De prijs van het drijvende huis van Arkup s nog niet bekend.