Wolfert van Borselenpenning voor Kees van Dam (STC)

840

Kees van Dam ontving gisterenavond de Wolfert van Borselenpenning uit handen van Paula Verhoeven, directeur Duurzaamheid en Kwaliteit van de gemeente Rotterdam. De penning werd aan Van Dam (75) overhandigd tijdens een diner ter ere van zijn afscheid als voorzitter Raad van Toezicht van de STC-Group. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Rotterdamse economie in zijn algemeenheid en de vakinstelling STC-Group in het bijzonder.

Wolfert van Borselenpenning voor Kees van Dam (STC)Kees van Dam speelde als voorzitter van de Raad van Toezicht van de STC-Group jarenlang een belangrijke rol bij het vervullen van de maatschappelijke opdracht van de STC-Group: het goed opleiden van jongeren voor scheepvaart, transport, logistiek en het havenindustrieel complex. Tijdens zijn voorzitterschap is de STC-Group, de enige vakinstelling voor scheepvaart en transport, uitgegroeid tot een Rotterdamse wereldspeler. Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group over de bijdrage van Kees van Dam: ‘Hij heeft met zijn kennis, ervaring en inzichten een enorme bijdrage geleverd aan de stabiele en succesvolle koers van de STC-Group. Hij is een van de laatste echte havenbaronnen die Rotterdam rijk is. Als Chairman van Cornelder Holding B.V. heeft hij bovendien een rol van betekenis gespeeld bij de ontwikkeling van het maritieme cluster en de havensector.’

Wolfert van Borselenpenning

De Wolfert van Borselenpenning wordt sinds 1967 uitgereikt door de gemeente Rotterdam aan een persoon die een prominente rol heeft gespeeld op verschillende terreinen van de Rotterdamse samenleving. De penning is vernoemd naar Wolfert van Borselen die Rotterdam in 1299 stadsrechten verleende. Voor deze gelegenheid is de tekst ‘(On)opvallend immer actief voor mensen, stad en haven’ in de penning gegraveerd. Van Dam bevindt zich in goed gezelschap: onder andere Neelie Kroes, Frans Weisglas en Rem Koolhaas ontvingen eerder de Wolfert van Borselenpenning. (Bron: STC)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief