Wladyslaw Orkan laadt bij Broekman voor Quatar

756

ROTTERDAM – De Mv Wladyslaw Orkan van de rederij Chinese-Polish Joint Stock Shipping Company is vandaag vanuit Moerdijk aangekomen in Rotterdam. Het schip laadt bij Broekman Breakbulk Terminal in de Waalhaven gasturbines en generatoren. De eindklant is het projectbedrijf Umm al Houl, met als eindbestemming Mesaieed, Quatar.

broekmanEr worden vier enorme gasturbines en generatoren geladen. De totale partij bestaat uit 1.400 mtons. De lading wordt aangeleverd per barges en de belading wordt direct ex lichter geladen. Jos Masselink, General Manager Broekman Project Services, benadrukt: ‘Wij zijn blij met de komst van het schip aangezien de behandeling van zware lading ons expertise gebied is. Uiteraard hopen wij op meer toekomstige opdrachten.’

Umm Al Houl
De eindklant is het project bedrijf Umm al Houl , een consortium bestaande uit de Qatar Foundation (QF), Qatar Petroleum (QP), Qatar Water- en Elektriciteitsbedrijf (QWEC) , Mitsubishi Corporation (MC) en Tokyo Electric Power Company (Tepco). Met een totaal elektrisch vermogen van 2,5 gigawatt , en tot 618 miljoen liter drinkwater per dag , zal de plant bijna een kwart leveren van geïnstalleerd vermogen opwekkingscapaciteit van het land. Het zal voldoende vermogen en watervoorziening waarborgen  voor seizoenschommelingen en grote evenementen. Ingebruikname van de eerste fase is gepland voor 2017 en medio 2018 is het gehele complex gereed.

Sinepol Shipping
Sinepol Shipping & Agency is in 1992 opgericht als een joint venture tussen de Chinese Polish Joint Stock Shipping Company (Chipolbrok) en Nepa Shipping BV. Sinepol is actief in scheepvaart en transport, met een sterk accent op droog massastukgoed en projectlading, vooral tussen China, het Verre Oosten, de VS en Europa. Het bedrijf treedt in alle Nederlandse havens op als agent voor Chipolbrok.