Winst containerrederij Maersk Line stijgt met 25 procent

533

Containerrederij Maersk Line heeft de winst in het tweede kwartaal van dit jaar met 25 procent zien stijgen van 439 naar 547 miljoen dollar. De verwachting is dan ook dat de rederij de recordwinst van 2013 voorbij gaat streven.

SAEX dienst van Maersk Line ook naar ColombiaAls geheel boekte de Maersk Group in het tweede kwartaal een recordwinst van 2,3 miljard dollar. Dat is 169 procent meer dan de 856 miljoen dollar in 2013. Vooral de verkoop van de Deense supermarktketen van Maersk en de daarmee samenhangende boekwinst deden een duit in het zakje van Maersk. Verder kreeg Maersk te maken met een flinke afschrijving op Braziliaanse olievelden. De omzet steeg met twee procent van 11,7 naar 11,9 miljard dollar.

Containers

In de containervaart liep de opbrengst per teu met 2,7 procent terug. De goede resultaten van Maersk Line werden daarom bereikt met 4,4 procent lagere kosten per teu en 6,6 procent meer vervoer van containers.

Maersk Line verwacht dat de wereldwijde vraag naar het vervoer van containers dit jaar stijgt met vier tot vijf procent.

APMT

APM Terminals maakte een winst van 223  miljoen dollar. Dat is 179 miljoen dollar meer dan een jaar eerder. De volumes stegen met acht procent tot 9,8 miljoen teu. Daarvoor waren vooral de in gebruik genomen nieuwe terminals verantwoordelijk. (Bron: Maersk)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief