Windbestendige populieren voor Rotterdamse Waalhaven

826

ROTTERDAM – Het Havenbedrijf Rotterdam begint maandagavond met het planten van 147 populieren op voornamelijk de middenberm van de Waalhaven Oostzijde. Het karwei gaat vijf nachten duren. Gedurende de werkzaamheden blijft de drukke verbindingsweg in Rotterdam-Zuid open.

Speciale populieren voor Waalhaven Het Havenbedrijf koos de populieren met de naam Populus canadensis ‘Koster’ met zorg uit. ‘De bladeren van dit populierenras blijven langer hangen dan doorgaans het geval is. De meeste bomen hebben een omtrek van 20-25 centimeter en zijn reeds vijf meter hoog. Ze zijn gekweekt in Moerstraten, West-Brabant. Door de ligging van de kwekerij dichtbij Zeeland en in open landelijke gebied zijn de bomen goed voorbereid op de winderige omstandigheden in de Waalhaven.’

Waalhaven Zuid-Oost

De metamorfose van de Waalhaven Oostzijde past in het beleid van het Havenbedrijf en de structuurvisie Stadshavens om het vestigingsklimaat van de haven te verbeteren en de relatie stad en haven te bevorderen.  Het Havenbedrijf investeert 100 miljoen euro in infrastructuur en herontwikkeling van de oude maar nog steeds vitale Waalhaven tot een ‘service port’ voor maritieme dienstverleners. In een eerder stadium werden reeds drie moderne kantoorpanden van Port City ontwikkeld en kwamen er nieuwe kantoren van Smit Internationale (nu Boskalis), Cargotec en Hapag Lloyd. Bovendien werd Truckpark Rotterdam, goed voor 124 parkeerplaatsen, vorig jaar geopend. (Bron: Haven Rotterdam)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief