Wim van Sluis nieuwe voorzitter Nederland Maritiem Land

515

ROTTERDAM – Wim van Sluis wordt per 1 januari 2015 de nieuwe voorzitter van Stichting Nederland Maritiem Land. Van Sluis neemt het stokje over van Arie Kraaijeveld, die na drie jaar voorzitterschap aan het einde van zijn bestuurstermijn zit.

Wim van Sluis nieuwe voorzitter Nederland Maritiem Land‘Kijkend naar de successen van de sector, valt op dat Nederland op maritiem vlak internationaal voorop loopt en hoog aanzien geniet’, aldus van Sluis. ‘Hier gaat mijn maritieme hart sneller van kloppen en geeft mij energie om samen met de aangesloten brancheorganisaties en marktpartijen aan de slag te gaan.’

Ruime ervaring

Het Algemeen Bestuur van de maritieme koepelorganisatie ziet in Wim van Sluis een waardige opvolger met ruime maritieme en bestuurlijke ervaring. ‘De voormalig Wethouder Haven (Rotterdam) en voormalig voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council beschikt over een groot maritiem netwerk en benodigde kennis over de sector die als ‘High Tech, Hands On’ bekend staat.’

Kraaijeveld wordt uitgezwaaid tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Dan is de sector ook in de gelegenheid om kennis te maken met Wim van Sluis.

Nederland Maritiem Land

Nederland Maritiem Land verbindt twaalf maritieme sectoren: havens, offshore, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, zeevaart, waterbouw, maritieme dienstverlening en kennisinstituten, binnenvaart, Koninklijke Marine, watersportindustrie en visserij. Met 12.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 225.000 mensen, realiseert de sector een totale toegevoegde waarde van ruim 21 miljard euro. (Bron: NML)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief