Wim Bosman wordt Mainfreight

1276

’S-HEERENBERG De Wim Bosman Groep gaat haar naam veranderen in Mainfreight. De Wim Bosman Groep maakt, sinds de overname in 2011, al onderdeel uit van Mainfreight Ltd. De naamsverandering gaat in december in.

In 1963 kocht Wim Bosman, oprichter van de Wim Bosman Groep, zijn eerste vrachtwagen. In 53 jaar is de organisatie uitgegroeid tot een belangrijke logistiek dienstverlener in Europa, met meer dan 2.000 werknemers. In april 2011 verkocht Bosman zijn bedrijf aan Mainfreight.
In de afgelopen vijf jaar werden nieuwe vestigingen geopend in Bergen op Zoom, Frankfurt, Gelsenkirchen, Londen, het Roemeense Cluj-Napoca en het Poolse Poznań/ Luboń (Polen). Ook verhuisden de zee- en luchtvracht Air & Ocean-vestigingen in Rotterdam en Antwerpen en kregen de vestigingen van Wim Bosman in Frankrijk, Oekraïne, Polen en Rusland al de naam Mainfreight.

de-wim-bosman-groep-wordt-mainfreightkopie‘Alles is mogelijk’
Met de naamswijziging hoopt Mainfreight de organisatie haar diensten wereldwijd uitbreiden. ‘Mainfreight is gebouwd op een 100 jaar oude visie met ‘Passie is alles mogelijk’ als uitgangspunt’, meldt het bedrijf. ‘De organisatie richt zich op het op tijd en schadevrij leveren van vrachtzendingen en op het snel en eerlijk oplossen van eventuele problemen, wanneer die zich voordoen. De naamswijziging geeft de huidige en de toekomstige richting van de Wim Bosman Groep duidelijk aan, omdat het zorgt dat de kracht van beide organisaties optimaal wordt benut en beide merkidentiteiten op elkaar aansluiten.’

Mainfreight
De wereldwijde logistiek dienstverlener Mainfreight werd in 1978 in Nieuw-Zeeland opgericht door de heer Bruce Plested. In de jaren die volgden breidde Mainfreight haar mondiale aanwezigheid uit door het openen van vestigingen in Azië, Australië, Europa en de Verenigde Staten. In 2011 werd Mainfreight een wereldwijde logistiek dienstverlener na de overname van de Wim Bosman Groep. Momenteel heeft de organisatie 239 vestigingen met meer dan 6.400 werknemers wereldwijd.