Wim Bosman tankt als eerste bij nieuw LNG-station in Duiven

747

GDF SUEZ LNG Solutions heeft maandag in Duiven haar eerste LNG-station geopend. Een vrachtwagen van Wim Bosman vulde als eerste een tank met LNG.

LNG (Liquefied Natural Gas) is voor trucks en scheepvaart een schoon en stil alternatief voor brandstoffen zoals diesel. Grote transporteurs uit Gelderland, waaronder Wim Bosman, maken de overstap op LNG als brandstof voor hun trucks.

Wim Bosman tankt als eerste bij nieuw LNG-station in DuivenLNG voor trucks
Jon van Oostrom, directeur LNG Solutions: ‘LNG is een schone, stille en veilige brandstof en daarom zeer geschikt voor de transportsector, die te maken krijgt met steeds strengere milieueisen. Naast milieuwinst is de brandstof echter ook nog eens goedkoper dan diesel. Wij geloven daarom in LNG als brandstof voor de toekomst en investeren in het product. Dit station is ons eerste station op weg naar circa 15 LNG- stations, waarmee wij onze klanten een landelijk dekkend netwerk kunnen aanbieden’

Luchtkwaliteit
De luchtkwaliteit in Nederland behoort tot de slechtste van Europa. De transportsector kan een flinke bijdrage leveren aan verbetering van de luchtkwaliteit. GDF SUEZ ziet LNG daarom als de alternatieve brandstof van de toekomst. Motoren die LNG als brandstof gebruiken, leveren milieuwinst op en produceren bovendien veel minder geluid. Het gebruik van een LNG-vrachtwagen zorgt voor 95% minder fijnstof dan een dieselvrachtwagen. Regionale overheden stimuleren het gebruik van LNG als één van de middelen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Consortium Duiven
De officiële opening van het LNG-station viel samen met een event ter promotie van het rijden op LNG, mede georganiseerd door de provincie Gelderland, de gemeente Duiven en diverse transporteurs uit Gelderland. Deze transportbedrijven, waaronder Wim Bosman ‘s-Heerenberg, SITA Duiven, D.J. Middelkoop Duiven B.V. en Rotra Duiven, zijn verenigd in het ‘consortium Duiven’, gelden als initiatiefnemers voor het rijden op LNG. Tijdens het event werden bezoekers geïnformeerd over de voordelen van het rijden op LNG en werd aan de bezoekers getoond wat er inmiddels is gedaan op dit gebied.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter