Wim Bosman C.E.E. begint high security service

686

Wim Bosman C.E.E. is gestart met een hoge veiligheidsdienst naar de Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS-staten). Deze dienst is tot stand gekomen door de groeiende vraag van klanten. De veiligheidsdienst van Wim Bosman C.E.E. voldoet aan de voorwaarden van de Transported Asset Protection Association Trucking Security Requirements 1 (TAPA TSR 1).

De TAPA eisen voor wegvervoerveiligheid (TAPA TSR) specificeren de aanvaardbare minimumnormen voor veiligheid in de gehele Supply Chain. De TAPA TSR’s geven een overzicht van de processen en specificaties die noodzakelijk zijn om vervoersactiviteiten te volbrengen. De TAPA TSR is ontworpen om ervoor te zorgen dat kostbare goederen veilig over de hele wereld vervoerd kunnen worden.

Vereisten
Binnen het TAPA TSR-programma is TSR 1 de hoogste standaard voor wegvervoerveiligheid. Om te voldoen aan de voorwaarden van de TAPA TSR 1 heeft Wim Bosman C.E.E. in drie van haar voertuigen het volgende gerealiseerd:
– Een auditief alarm als ongeoorloofde toegang tot de cabine optreedt.
Wim Bosman C.E.E. begint high security service – Harde dubbelzijdige laadeenheden.
– Gedurende het transport een tweezijdig communicatiesysteem.
– Een tracking-apparaat op een geheime locatie in het voertuig geïnstalleerd. Het apparaat kan gebruikmaken van ten minste twee methoden van signalering zoals 3G, of SMS/GPRS met behulp van GSM of CDMA. Daarnaast heeft het apparaat tenminste één antenne.
– Een satellietnavigatiesysteem (routeplanner) die andere routes herkent en files aangeeft om vertragingen en/of onnodige stops te voorkomen. De vervoerder bevestigd alle wijzigingen van de route.
– Een handmatig geactiveerd stil alarm (paniekknop) binnen het bereik van de bestuurder. Het geeft een signaal aan de planner of derde meldkamer.
– Een direct signaal naar de meldkamer zodra de deuren van het voertuig onbevoegd worden geopend.

Eurowatch
Voor het incident management centrum (derde meldkamer) heeft Wim Bosman C.E.E. Eurowatch als partner gekozen. Eurowatch is de grootste aanbieder in Europa van onafhankelijke monitoringdiensten binnen de telematica-industrie. Het is een 24/7 dienstverlening die rechtstreeks met de politie in elk land in contact staat en die snel kan inspelen op misdaden en noodsituaties, zelfs wanneer een voertuig een internationale grens heeft overschreden.

Meest veilige vorm
‘Met een eigen hoge veiligheidsdienst biedt Wim Bosman een vergelijkbare beveiliging als dat onze klanten bij luchtvrachtvervoer gewend zijn’, zegt Randy Bruns, Manager Area East Wim Bosman C.E.E. ‘Naast dat wegtransport goedkoper is, is het tegenwoordig naar een groot aantal bestemmingen zelfs sneller dan een vliegtuig.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter