Wilde achtervolging in haven Rotterdam om 300 kilo cocaïne

639

ROTTERDAM – Agenten en douaniers in de haven van Rotterdam hebben woensdagochtend vijf mannen aangehouden nadat in een auto 300 kilo cocaïne met een waarde van tien miljoen euro was gevonden.

PolitieautoDouaniers zagen de mannen woensdagochtend op een containerterminal op de Maasvlakte. De automobilist sloeg op de vlucht, ramde de slagbomen van de terminal en er begon een flinke achtervolging die eindigde bij de Hartelbrug. Daar wisten agenten en douaniers de auto tot stoppen te dwingen. De inzittenden werden aangehouden. In het voertuig bleek 300 kilo cocaïne aanwezig met een straatwaarde van ongeveer tien miljoen euro.

De aangehouden mannen in de auto bleken Rotterdammers van 32 en 48 jaar en een 61-jarige Italiaan. Op de containerterminal werden later nog een Colombiaan (44) en Roemeen (27) aangehouden die mogelijk bij de smokkel betrokken zijn.
Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie heeft de zaak in onderzoek. De cocaïne is woensdag dag vernietigd. (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief