Wijziging route gevaarlijke stoffen en hoge voertuigen A15

450

Tot medio december 2014 wordt de route voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en hoge voertuigen (hoger dan 4,20 meter) op de A15 vanaf Rozenburg tot aan de Botlekbrug afgesloten. Deze afsluiting ter hoogte van het Hartelkruis is nodig voor de bouw van de brugopritten voor nieuwe Botlekbrug in De A15.

Wijziging route gevaarlijke stoffen en hoge voertuigen A15Er is voldoende werkruimte nodig om deze opritten aan te leggen. Voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoeren en hoge voertuigen worden tijdens deze periode omgeleid via alternatieve routes.

Routes
Routeplichtige transporten van gevaarlijke stoffen die vanaf de Maasvlakte komen worden bij afrit 15 Rozenburg de A15 afgeleid. Vervolgens rijden zij via de Botlekweg, Oude Maasweg en het Oude Maaspad naar de huidige Botlekbrug. Vanaf hier vervolgen ze hun weg via de bestaande gevaarlijke stoffenroute. De gewijzigde gevaarlijke stoffenroute is ter plekke aangegeven met borden.

Hoge voertuigen (hoger dan 4.20 m) worden omgeleid via afrit 16 Spijkenisse. Vervolgens rijden zij via de Hartelbrug en de Groene Kruisweg (N218) naar rotonde Baljuwplein. Hier keren ze en nemen dezelfde weg terug. Vanaf de Hartelbrug volgen zij de borden Gevaarlijke stoffenroute via de Botlekbrug. De omleiding is ter plekke aangegeven met borden (omleidingsroute V). De verbinding naar de gevaarlijke stoffenroute vanuit Spijkenisse (via de Hartelbrug) blijft tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik.

Verbreding A15
De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra rijstrooklengte bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren. (Bron: De Verkeersonderneming/Rijkswaterstaat)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter