Wijnne Barends bestelt acht nieuwe identieke schepen

432

DELFZIJL – Rederij Wijnne Barends heeft onlangs aan Groningen Shipyard in Waterhuizen de opdracht gegeven tot de bouw van acht identieke schepen. De bouw van deze serie is een vervolgopdracht van een serie van vier schepen die in 2012 zijn opgeleverd aan de rederij.

Wijnne Barends bestelt acht nieuwe identieke schepenDe tewaterlating van het eerste schip uit de serie, het m.s. Lady Adele, vindt naar verwachting in februari 2015 plaats. De oplevering van de acht schepen vindt gedurende 2015 en 2016 plaats.

Ook voor binnenwater

De schepen hebben een lengte van 88 meter en een draagvermogen van 3.700 ton en worden voornamelijk ingezet in de Europese wateren. Doordat de schepen zijn uitgerust met een in hoogte verstelbaar stuurhuis, zijn ze niet alleen op zee maar ook op de grotere rivieren en binnenwateren in Europa inzetbaar voor transport van diverse soorten droge lading waaronder gezaagd hout, papier, staal en turf.

Het ontwerp van de nieuwe schepen is door de rederij, in nauwe samenwerking met Conoship International uit Groningen en Groot Ship Design uit Leek, gemaakt en voldoet reeds aan alle bekende toekomstige energie- en milieu-eisen. De bouw en afbouw van de acht schepen, alsmede de levering van de componenten, wordt in samenwerking met meerdere Noord-Nederlandse onderaannemers verricht.

Scrubber

Wijnne Barends zet volgens eigen zeggen, naast deze investering, fors in op de aangescherpte Europese milieu-wetgeving. ‘Als enige Nederlandse kustvaartrederij heeft zij bestaande schepen uitgerust met een uitlaatgaswas-installatie (scrubber) om zonder verandering van brandstof te kunnen blijven voldoen aan de maximale norm van 0,1% zwaveluitstoot welke met ingang van 1 januari 2015 voor de scheepvaart geldt.’ (Bron: Wijnne Barends)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief