WiFi voor binnenvaart nu ook in haven Wageningen

733

De binnenvaart kan vanaf vandaag ook van WiFi gebruik maken in de Wageningse Rijnhaven. Wageningen is de volgende schakel in het netwerk dat de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten geleidelijk aan uitrolt langs Nederlandse binnenvaartlocaties.

Schippers met een Binnenvaartnet-WiFi-abonnement kunnen in de Rijnhaven onbeperkt gebruik maken van de breedbandverbinding. Wifi is als aanvulling op de mobiele 3G WiFi voor binnenvaart nu ook in haven Wageningenen 4G-netwerken ideaal voor internetbankieren of het updaten van de computersoftware aan boord. Binnenvaartnet biedt een veilig en afgeschermd netwerk voor een besloten gebruikersgroep van schippers en watergebonden bedrijven en instellingen.

Naast de haven van Wageningen is Binnenvaartnet inmiddels ook beschikbaar in de havens van Amsterdam (Houthaven), Vlissingen, Terneuzen en Werkendam. Dit aantal wordt verder uitgebreid waarbij binnenkort ook locaties in de havens van Rotterdam (Maashaven), Harlingen en Zwijndrecht worden toegevoegd.

IDVV
De aanleg van de WiFi hotspots is onderdeel van Binnenvaartnet, een initiatief van de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten. Deze stichting is in september 2013 opgericht en heeft als doel het bieden en beheren van laagdrempelige ICT diensten voor binnenvaartschippers. De stichting is een initiatief van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. (Bron: Binnenvaartnet/Foto: Gemeente Wageningen)

Volg TotaalTrans op Twitter