WiFi netwerk voor binnenvaart in Vlissingen en Terneuzen

683

Als eerste haven in Nederland heeft Zeeland Seaports een WiFi netwerk aangelegd in de havens van Vlissingen en Terneuzen. Vanaf januari 2014 kunnen schippers gebruik maken van deze dienst.

In een tijd waarin steeds meer communicatie online verloopt, ontstaat ook in de binnenvaart de behoefte aan goede, snelle en betaalbare internetverbindingen. Daarom is een landelijk WiFi project opgestart om te komen tot WiFi dekking in zoveel mogelijk Nederlandse havens. Zeeland Seaports is de eerste haven die de infrastructuur voor deze dienst gereed heeft.

Voordeel schipper
Behalve dat een schipper zich maar éeen maal hoeft aan te melden voor WiFi voor de binnenvaart biedt een goede Wifi verbinding nog meer voordelen voor de schipper. WiFi is sneller en WiFi netwerk voor binnenvaart in Vlissingen en Terneuzenvoordeliger dan een verbinding via 3g/GPRS en het werkt op alle standaard WiFi apparaten. In de van Cittershaven en Bijleveldhaven in Vlissingen en ook in de haven van Terneuzen kan WiFi vanaf januari worden aangeboden op diverse locaties. Op termijn zal het netwerk verder worden uitgebreid in de Zeeuwse havens en kan indien nodig ook de snelheid van het netwerk worden opgeschaald. Naar verwachting kunnen schippers zich vanaf januari 2014 aanmelden voor een abonnement. Dit verloopt via de site van Stichting Binnenvaart Netwerkdiensten, die dan ook live gaat. Abonnees kunnen dan meteen gebruik maken van het WiFi netwerk in de Zeeuwse havens.

IDVV
WiFi voor de Binnenvaart is onderdeel van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. De realisatie van de WiFi hotspots wordt namens Rijkswaterstaat verzorgd door Connekt samen met Bureau Telematica Binnenvaart en de Nederlandse havens. Wentzo verzorgt de aanleg, installatie en configuratie van de WiFi, en Utiliq gaat zorgen voor de administratie en facturatie. Om gebruik te kunnen maken van WiFi dient de binnenvaartschipper straks eenmalig een abonnement af te sluiten waarmee toegang wordt verkregen tot de netwerken in alle deelnemende havens. (Bron: Zeeland Seaports)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter