Wiebes denkt na over hogere accijnzen

371

Staatssecretaris Eric Wiebes gaat zich verdiepen in de problematiek rond de accijnsverhoging op brandstoffen. Dat meldt de staatssecretaris van Financiën na Kamervragen.

De Kamerleden De Graaf, Wilders en Klever (allen PVV) en Omtzigt (CDA) stelden vragen over de hogere accijnzen. ‘Deze vragen werden gesteld aan de ministers van Wiebers denkt na over hogere accijnzenEconomische Zaken en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid’, schrijft Wiebes. ‘Gezien de aard van de vragen is de beantwoording hiervan aan mij overgedragen. Alvorens tot beantwoording over te gaan, wil ik mij eerst zorgvuldig kunnen oriënteren.’

Over de grens
Vorige week maakte de BOVAG bekend dat transporteurs sinds de accijnsverhoging in groten getale diesel tanken in België en Duitsland. De BOVAG becijferde dat Nederlandse tankstations langs de grens met België en Duitsland 24 procent minder diesel en 27 procent minder LPG hebben afgezet dan in januari 2013. De afzet van benzine liep met 13 procent terug.

In heel Nederland werd vorige maand bijna 90 miljoen liter minder benzine, diesel en LPG getankt dan in januari 2013, terwijl het afgelopen maand beduidend zachter weer was dan destijds. Dat vertaalt zich alleen al voor de eerste maand van het jaar in zo’n 45 miljoen euro minder aan accijnsinkomsten voor de schatkist, plus nog eens ongeveer 20 miljoen euro aan BTW. (Bron: Tweede Kamer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter