‘Wie niet wil samenwerken, haakt af’

712

spoorafhaken‘De wereld om ons heen verandert sterk. Vooral als het gaat op het gebied van communicatie en informatievoorziening. Als logistieke sector kunnen we hierin niet achterblijven. Wie niet kan volgen, haakt de komende jaren af.’

Dat zei Marcel Wouterse, Chief Operating Officer bij Van den Bosch Transporten uit Erp afgelopen onlangs tijdens het Spoorcafé, de netwerkbijeenkomst van het voorlichtingsbureau Rail Cargo.

Wouterse noemde in zijn gastlezing een zestal invloedrijke trends in de markt, namelijk toenemende concurrentie en globalisering, hogere eisen en verwachtingen bij de klant, stijgende transportkosten, sterke focus op duurzaamheid, marktsegmentatie en een groeiende behoefte aan goede communicatie- en informatiesystemen.

Deze trends hebben volgens Wouterse sterke impact op de supply chain. Door de huidige communicatietechnieken verwacht de klant steeds meer en sneller transparante informatie. Als antwoord op deze ontwikkelingen is samenwerking en het efficiënt delen van informatie noodzakelijk, vindt Wouterse. Hierbij streeft Van den Bosch naar het orkestreren van de supply chain. ‘Wie hierin niet meegaat, haakt op den duur af’, aldus Wouterse.

Bron: RailCargo